Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (2024)

WanneerWindows 11werd aangekondigd, zei Microsoft dat gebruikers Android-apps op hun Windows 11-pc zouden kunnen installeren vanuit de Amazon Appstore. Microsoft zei dat gebruikers eerst de Amazon Appstore vanuit de Microsoft Store moeten installeren en daarna de apps daaruit kunnen downloaden. Gebruikers kunnen ook Android-apps sideloaden op hun Windows 11-pc en niet beperkt blijven tot de apps die beschikbaar zijn in de Amazon Appstore.

Installeer Amazon Appstore op Windows 11

Als u dit artikel tegenkomt terwijl u zoekt naar het stapsgewijze proces waarmee u Amazon Appstore op Windows 11 kunt installeren en Android-apps kunt sideloaden, bent u hier aan het juiste adres.

Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (1)

Dingen om te overwegen voordat u verder gaat

Voordat u verder gaat met het installeren van Amazon Appstore op Windows 11 en Android-apps sideload, zijn er bepaalde dingen waarmee u rekening moet houden:

  • Zorg er eerst voor dat uw Windows op de nieuwste versie draait. Als u een verouderde versie van Windows gebruikt, kunt u tijdens het proces problemen tegenkomen. OpenInstellingen >Windows Updateen klik vervolgens opControleer op updates.Download en installeer alle updates op uw pc.
  • Zorg ervoor dat uw Microsoft Store ook is bijgewerkt. Ga hiervoor naar deMicrosoft Store > Bibliotheeken klik vervolgens opKrijg updates.Installeer de update voorMicrosoft-winkel.
  • Zorg er ook voor dat virtualisatie is ingeschakeld. Als dit niet het geval is, kunt u dit inschakelen door te openenStartmenu > Windows-functies in- of uitschakelenen klik vervolgens op het eerste resultaat. Vink het selectievakje Virtual Machine Platform aanen klik opOKom virtualisatie in te schakelen.
  • Houd er rekening mee dat de Amazon AppStore alleen beschikbaar is voor mensen in de regio Verenigde Staten. U kunt de regio wijzigen in de Verenigde Staten door naar deInstellingen > Tijd en taal > Taal en regio. Klik op het vervolgkeuzemenu ernaastLand of Regioen selecteer deVerenigde Staten.Je moet ook een Amazon-account hebben in de Verenigde Staten om verder te kunnen gaan.

Beste VPN-aanbeveling

VPN-softwaremaskeert het IP-adres van uw apparaat codeert uw gegevens en stuurt deze via beveiligde netwerken naar servers in andere staten of landen. Het verbergt uw online identiteit, zodat u anoniem op internet kunt surfen. Wij altijdraad u aan om iTopVPN te downloadenen bespaar 20% met de codeiTechHacks20.

Amazon Appstore installeren

Nu u alle bovengenoemde zaken heeft overwogen, kunt u doorgaan met het installeren van de Amazon Appstore op uw apparaat. Om Amazon Appstore te installeren, volgt u de onderstaande stappen:

  • Open deMicrosoft-winkelop uw Windows 11-pcen zoekenAmazon Appstore.
  • Open nu de eerste optie en klik op deInstallerenknop.

Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (2)

  • Klik vervolgens opOpgerichten klik vervolgens op deDownloadenknop.

Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (3)

  • Volg nu de instructies op het scherm en de Amazon Appstore wordt op uw pc geïnstalleerd.
  • Start uw apparaat opnieuw op en open vervolgens hetAmazon Appstore.Log in met uw Amazon-account en nu kunt u er apps van downloaden.

Android-apps sideloaden op Windows 11

Als je apps op Windows 11 wilt sideloaden en niet beperkt wilt blijven tot het installeren van alleen apps uit de Amazon Appstore, zul je ADB moeten gebruiken. Dit proces omvat drie stappen, waaronder het instellen van ADB, het ophalen van het APK-bestand van de Android-app en het installeren van de app. Hieronder vindt u de stappen voor het sideloaden van Android-apps op Windows-

Android SDK-platformtools installeren

Het eerste dat u moet doen, is de Android SDK Platform-tools op uw pc installeren. Om dit te doen, volgt u de onderstaande stappen:

  • Ga naar deAndroid-ontwikkelaarswebsitedoor hierop te klikkenkoppeling. Hier, onder deDownloadensectie, klik opDownload SDK-platformtools voor Windows.Download hier de Android SDK Platform Tools voor Windows.

Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (4)

  • Open nu deBestandsverkennerop uw pc door op de knop te drukkenWindows + Etoetscombinatie en ga naar de locatie waar het bestand is gedownload.
  • Klik met de rechtermuisknop op het bestand en klik vervolgens opPak alles uit.
  • Klik opBrowseren navigeer naar de locatie waar u het bestand wilt uitpakken. Klik opExtractom het bestand uit te pakken.
  • De map wordt uitgepakt als platformtools.Blijf in de uitgepakte map tot het einde van het proces.

Download APK-bestanden

U moet het APK-bestand ophalen van de Android-app die u op uw pc wilt installeren. Download het APK-bestand van de Android-app en sla het op in deplatform-toolsmap om verder te gaan.

Android-app installeren

Nu u alles op zijn plaats heeft, kunt u doorgaan met het installeren van de Android-app op uw pc. Volg de onderstaande stappen om de Android-app op uw Windows 11-pc te sideloaden:

  • Open deStart menuop uw pc door op de knop te drukkenramensleutel.
  • In deStart menu, zoekenWindows-subsysteem voor Androiden open het.
  • In deWindows-subsysteem voor Android, schakel de schakelaar in voor deOntwikkelaarsmodus.Klik vervolgens op deKopiërenknop naast deIP adresom het IP-adres te kopiëren.

Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (5)

  • Ga naar deplatform-toolsmap als u er nog niet in zit. Klik op de adresbalk, typCMD, en sloegBinnenkomenrennenOpdrachtprompt.
  • In deOpdrachtprompt,typeadb connect WSA-IP-ADRESen voer het uit. Vervang hier deWSA-IP-ADRESmet het IP-adres dat u hebt gekopieerd uit het Windows-subsysteem voor Android.
  • Nu in deOpdrachtprompt,typeadb installeer ANDROID-APK-APPNAMEen voer het uit. Hier, vervangANDROID-APP-APPNAAMmet de naam van het APK-bestand van de app. Bijvoorbeeld,adb installeer Trello.apk.
  • Als u dit doet, wordt de Android-app op uw pc sideload.

Conclusie

Dit ishoe u Amazon AppStore op uw Windows 11 kunt installerenPC en sideload Android-apps. Als je Amazon AppStore wilt installeren en Android-apps op je Windows 11-pc wilt sideloaden, kun je de stappen in dit artikel volgen.

GERELATEERDE ARTIKELEN:

  • Hoe Google Play Store op Windows 11 te gebruiken
  • Apps bijwerken in Windows 11
  • Apps van derden installeren op Samsung Smart TV
  • Hoe Windows 11 Systeemherstel te gebruiken
  • Beste apps voor schermdimmer en helderheid voor Windows 11
Hoe Amazon Appstore te installeren en Android-apps te sideloaden op Windows 11 (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Aron Pacocha

Last Updated:

Views: 6165

Rating: 4.8 / 5 (68 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Aron Pacocha

Birthday: 1999-08-12

Address: 3808 Moen Corner, Gorczanyport, FL 67364-2074

Phone: +393457723392

Job: Retail Consultant

Hobby: Jewelry making, Cooking, Gaming, Reading, Juggling, Cabaret, Origami

Introduction: My name is Aron Pacocha, I am a happy, tasty, innocent, proud, talented, courageous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.