De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (2024)

De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (1)

Naarmate de data WWCD 2024 naderen, nemen de geruchten toe over een intelligentere Siri gekoppeld aan de integratie van kunstmatige intelligentie, die belooft op een meer dan merkbare manier te evolueren naar de stemassistent die, zoals gezegd, al een tijdje enigszins stagneert.

Dus als je nieuwsgierig bent naar de verbeteringen die we zullen zien in een slimmere Siri die de komende maanden met iOS 18 zal verschijnen, mis dan dit artikel niet, waarin we zullen analyseren wat we van onze favoriete stemassistent verwachten en een vraag zullen beantwoorden die luidt: in de gedachten van meer dan één gebruiker: Komt er een Premium (betaalde) versie van Siri?

Welke verbeteringen verwachten we in een slimmere Siri?

De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (2)

Laat de AI je een “boost” intelligentie voor Siri is iets waarvan we allemaal vroeg of laat weten dat het ooit zal gebeuren. Maar na het testen van talloze AI's zoals ChatGPT of Bard, zijn we, als we de waarschijnlijke evolutie van de stemassistent analyseren, van mening dat we kunnen verwachten dat deze op zijn minst op deze gebieden zal verbeteren:

Natuurlijke lenguaje-compressie

Dankzij de AI-ontwikkelingen kunnen we zeggen dat het vooral op het gebied dat de meeste vooruitgang heeft geboekt en waar de bekende stemassistent van Apple het meest van kan profiteren, een een beter begrip van natuurlijke taal.

Uiteindelijk gaat het daar bij neurale netwerken om: in staat zijn om wat we schrijven op een steeds preciezere manier te verwerken, zelfs in complexe of contextuele gesprekken, en niet zozeer op momenten met standaardzinnen als vandaag de dag.

En als gebruikers is dit uitstekend voor ons, omdat het een een dieper begrip van de intentie van de gebruiker en het vermogen om relevanter te reageren op wat we vragen.

Gesprekken worden vloeiender

De AI achter Siri zou kunnen verbeteren om vloeiendere en natuurlijkere gesprekken te voeren, en hem zelfs bepaalde eigenschappen kunnen geven die meer met mensen te maken hebben, zoals geheugen of zelfs enige waardevooroordelen.

Dit omvat onder meer het vermogen om onthoud de context van een eerder gesprek en leg dienovereenkomstig relevante verbanden, of u zelfs kunnen adviseren op basis van de ervaring die bij u en andere mensen is verzameld.

En zelfs Siri kan vaardigheden ontwikkelen om de emoties van de gebruiker te herkennen en erop te reageren effectiever, wat interacties menselijker en empathischer zou kunnen maken.

Gepersonaliseerde aanpassing aan de gebruiker

Dankzij AI, Siri kunnen slimmer worden door zich beter aan te passen aan de individuele gebruikersvoorkeuren en behoeften, gebaseerd op de studie van wat we vragen, waar we ons verplaatsen en hoe we het doen.

Dit kan inhouden dat u leert van gedragspatronen, zoals veelgestelde vragen, om u individueel meer gepersonaliseerde en bruikbare antwoorden te geven, in plaats van een algemeen antwoord voor iedereen.

Integratie met andere services

En hier ga ik een punt maken: zolang Apple zijn AI openstelt en toestaat dat deze wordt geïntegreerd in andere gerelateerde diensten, Er is een grote kans dat Siri naadloos zal samenwerken met een verscheidenheid aan diensten en applicaties van derden, waardoor het nut en de mogelijkheid om gebruikers te helpen met een verscheidenheid aan taken zou worden uitgebreid.

En op dit punt zou Apple een grote troef hebben om de markt wakker te schudden tegen de voorstellen van Google of Samsung, die al hun “eerste stappen” in AI beginnen te laten zien met de nieuwste Pixel of de Galaxy S24.

Geruchten: zal Siri slimmer zijn als het om betalingen gaat?

De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (3)

Yeux112, een regelmatige leker van Apple-nieuws van Koreaanse afkomst, heeft dat gelekt Een “nieuwe Siri” gekoppeld aan het AJAX-project zal naar verwachting in 2024 op de WWCD worden gepresenteerd, die abonnementen hadden kunnen betalen.

Het Ajax-project is een “oude bekende” van de onderwereld van de gebruikelijke geruchtenmolen, en dat we hier in feite in een nieuwsbericht over de hypothetische Apple GPT relatief recent.

in principe, Het is de codenaam die aan die Apple AI wordt gegeven en die vergelijkbaar zal zijn met ChatGPT en waarin naar schatting Apple een bedrag van 5.000 miljoen dollar zou investeren in het bouwen van alle datacentra die deze nieuwe technologie nodig zou hebben.

Dat wil zeggen, hoewel het iets soortgelijks heeft met Chat GPT, zal het geen fork zijn zoals het geval is. LuzIA-app, bijvoorbeeld. Hier hopen we op een ontwikkeling vanaf nul, gemaakt door Apple, en dat zeer data-intensief zal zijn.

Eerlijk gezegd, hoewel Yeux112 niet rechtvaardigt waar de gegevens vandaan komen, denk ik dat hij gelijk heeft als hij denkt dat Apple misschien een Premium-versie van Siri overweegt, of tenzij het is gekoppeld aan een Apple One-rolpakket.

Laten we uiteindelijk bedenken dat AI in een mobiele telefoon iets is dat vandaag de dag nog in de kinderschoenen staat en dat het niet iets is waar het grote publiek openlijk om vraagt, maar dat het meer gericht is op nieuwsgierigen. Het is wel logisch dat om de investering rendabel te maken en daarbij cross-sell te bewerkstelligen, wordt gekozen voor het betalingsmodel voor meer geavanceerde diensten.

De toekomst van de slimmere Siri, nauw verbonden met iOS 18

De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (4)

Wat voor mij, als gebruiker en kenner van het bedrijf, zeker duidelijk is, is dat de lancering van de nieuwe Siri met AI gaat hand in hand met iOS 18, omdat het mij gemakkelijker lijkt om nieuwe services te integreren in een nieuw besturingssysteem met een kernel die daarvoor is voorbereid, dan om verouderde versies te patchen met het risico dat er bugs optreden.

Laten we dat uiteindelijk niet vergeten Wat Apple hier op het spel staat, is differentiatie: Het is al laat met dansen, dus het zal gebruikers moeten verblinden die al uit de voorstellen van Google of Samsung de voordelen zullen kennen van AI geïntegreerd in een telefoon, die veel verder gaat dan een slimmere assistent.

Zal Siri deze taak aankunnen? De tijd zal het ongetwijfeld leren, en wij zullen hier bij iPhoneA2 zijn om het je te vertellen.


De evolutie van Siri: slimmer en natuurlijker (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Otha Schamberger

Last Updated:

Views: 6397

Rating: 4.4 / 5 (55 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Otha Schamberger

Birthday: 1999-08-15

Address: Suite 490 606 Hammes Ferry, Carterhaven, IL 62290

Phone: +8557035444877

Job: Forward IT Agent

Hobby: Fishing, Flying, Jewelry making, Digital arts, Sand art, Parkour, tabletop games

Introduction: My name is Otha Schamberger, I am a vast, good, healthy, cheerful, energetic, gorgeous, magnificent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.